CARTEA E O VIAȚĂ – Sezonul 15, episodul 9


Anul 2018 este unul special pentru poporul român, dat fiind faptul că se împlinesc o sută de ani de la terminarea Primului Război Mondial (1914-1918) și realizarea unirii Regatului Român cu provinciile istorice. Atunci, Basarabia, Bucovina și Transilvania s-au unit cu Țara Mamă, cunoscută sub numele de Vechiul Regat.

Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia a fost una deosebită și pentru credinioșii baptiști. Aceștia au suferit și s-au bucurat alături de ceilalți români de greutățile și bucuriile prin care a trecut țara la acest început de secol XX.

De aceea, sâmbătă, 1 decembrie, în zi de sărbătoare, de la ora 2 și 20 în emisiunea CARTEA E O VIAȚĂ vă prezentăm un volum special, proaspăt apărut – Baptiștii și Marea Unire din 1918 – o lucrare bine documentată, prin care autorii, Vasile Bel și Daniel Stoica, demonstrează că baptiștii au fost în favoarea Marii Uniri, atât prin participarea unor reprezentanți la eveniment, cât și prin celebrarea Unirii, după anul 1918, în diverse comunități de credincioși baptiști.

„Mergem să facem Unirea!” Dacă acest strigăt își găsește ecou și în inimile voastre, fiți alături de noi, pentru a descoperi, din documente istorice și mărturii, care era atmosfera din acele zile, printre români și în comunitățile de credincioși, sâmbătă, 1 decembrie, la RVE București, pe 94,2 FM sau pe rvebucuresti.ro.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: