CARTEA E O VIAȚĂ, Sezonul 13 – 500 de ani de la Reformă


Pe 31 octombrie 1517 Martin Luther țintuia pe ușa Catedralei din Wittenberg 95 de teze spre dezbaterea publică a problemei abuzurilor cu privire la indulgențe. Nici nu s-ar fi gândit că gestul său va duce la schimbarea nu numai a practicilor bisericești, ci va duce la crearea unui nou mod de gândire cu privire la Biserică, relația omului cu Dumnezeu și la rolul său în societate.

Anul acesta se împlinesc 500 de ani de la acest eveniment. Cu ocazia acestei aniversări veți putea urmări începând cu 14 octombrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 2 și 20, 10 episoade speciale ale emisiunii CARTEA E O VIAȚĂ, în care veți putea descoperi lucrări ce tratează subiectul Reformei, viața marilor reformatori, impactul Reformei asupra Țărilor Române, dar și istoria gândirii creștine de la începuturi și până în prezent.

Aflați despre Martin Luther, relația cu soția lui și câteva dintre scrierile sale, Ulrich Zwingli, reformatorul elvețian, Jean Calvin, reformatorul francez, impactul Reformei asupra Țărilor Române, marii gânditori creștini din istorie și despre cum putem recupera Evanghelia la rândul nostru în această generație, în fiecare sâmbătă de la ora 2 și 20 în la RVE București pe 94,2 FM sau pe rve.ro.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: