Un strop de viață #651


Dacă am putea vedea faţa lui Dumnezeu, trăsăturile Sale fizice ar fi cu siguranţă foarte diferite, în funcţie de zona în care ne aflăm pe glob. În Orient, totul s-ar reduce la imaginea Sa, care ar deveni obiectul adorării. Hainele, frizura, tot ce ţine de aspectul Său ar deveni obiecte de închinare de care s-ar agăţa superstiţioşii şi spiritualii. În Occident, în loc să fie redus la propria imagine, Dumnezeu ar fi redus la propria noastră imagine despre El, devenind şi un produs financiar cu efecte enorme  Fiecare adaugă încă un pic de informaţie imaginii, până când pentru noi începe să capete importanţă modul în care Îl vedem noi pe Dumnezeu, şi nu modul în care ne vede El pe noi. Sunt deja prea mulţi care L-au umanizat atât de mult pe Dumnezeu şi l-au sfinţit atât de mult pe om, încât abia dacă mai sesizăm diferenţa.

În schimb, Dumnezeu S-a dezvăluit în termeni descriptivi, care ne oferă destule informaţii pentru a-L cunoaşte, dar a ascuns destul din Sine pentru a ne oferi ocazia de a învăţa echilibrul dintre credinţă şi raţiune. Nicio relaţie pământească cu un Dumnezeu infinit şi transcendent nu poate exista fără păstrarea acestor două aspecte.

Ravi Zacharias, „Dezamăgit de creștinism?”

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s