CEOV S22 Ep.8 – „Cu sufletul rămas în viață” de Philip Yancey


Suntem foarte încântate de acest episod, nu doar pentru că vă prezentăm o carte care ne dă mult de gândit, ci și pentru că ea ne-a oferit ocazia – pe care vrem să v-o oferim și vouă – de a ne gândi la cei care ne-au format modul de gândire sau ne-au influențat viața în bine, fie prin cărțile pe care le-au scris, fie prin interacțiunile noastre directe cu ei.

În acest episod vă aducem în atenție volumul Cu sufletul rămas în viață de Philip Yancey, subintitulat: Treisprezece mentori improbabili care m-au ajutat să rămân credincios în pofida Bisericii.

Personalitățile prezente în această carte se vor a fi exponente ale tuturor celor de la care am avut ceva de învățat și care îmi țin pe mai departe spiritul treaz, scrie Yancey. Vocile lor răzbat deopotrivă din Japonia, Olanda, Rusia, India, Anglia și Statele Unite. Ciudat e că tocmai aceia care se situează mai departe de creștinismul ortodox m-au ajutat să-mi înțeleg cel mai bine credința, limpezindu-mi-o dintr-o perspectivă pe care n-o avusesem în vedere.

Din acest motiv, fiecare capitol al cărții Cu sufletul rămas în viață caută să afle, în ultimă instanță, ce schimbări a produs modul lor de gândire în viața lui.

Printre acești 13 mentori improbabili se numără atât nume celebre, ca Martin Luther King, Jr sau Mahatma Gandhi, autori pe care îi cunoaștem și ale căror cărți le-am prezentat și noi în emisiunile noastre, cum ar fi Dr. Paul Brand sau G.K. Chesterton, dar și nume mai puțin cunoscute la noi, ale unor scriitori sau chiar medici.

Am ales fiecare dintre noi câte doi dintre mentorii lui Yancey, ale căror scrieri sunt traduse în limba română și care ne sunt cât de cât familiari sau pe care aveți ocazia să-i descoperiți astfel dacă nu ați auzit niciodată de ei.

Apoi vă vom povesti din experiența noastră, despre câțiva mentori pe care i-am descoperit și noi mai ales prin intermediul lecturii.

Cărți menționate în acest episod:

„Ortodoxia” de G.K. Chesterton

Omul etern, hanul zburător și ereticii lui Chesterton

Tăcere de Shusaku Endo + link la trailerul filmului

„Întoarcerea fiului risipitor” de Henri Nouwen

Cărți de și despre Elisabeth Elliot

„Feminitate pusă deoparte“ de Leslie Ludy

C.S. Lewis

J.R.R. Tolkien

Seria Părinții Bisericii

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: