Refracții #11 – Pentru ce scop suntem salvați?


Am auzit mulți creștini spunând „De ce ar trebui să ne pese de artă și cultură când știm că totul va fi ars la judecata viitoare? Nu sunt sufletele noastre singurul lucru nemuritor? Nu ar trebui să ne concentrăm pe salvarea sufletelor?” Da, absolut, ar trebui să ne preocupe sufletele noastre, dar pentru ce scop suntem salvați?

Biblia, de la Geneza la Apocalipsa, spune că Dumnezeul Creator infuzează cu bunătatea Sa creația și apoi se folosește de copiii Săi pentru a îndeplini scopurile creației. Cei care sunt chemați să fie copiii ai lui Dumnezeu (vezi Romani 8) trebuie să-și exercite darul creativ pentru a deveni vase ale Duhului Sfânt al lui Dumnezeu, pentru a lua parte la crearea Noii Ordini. Deși Dumnezeu are puterea de a distruge tot ce este rău și păcătos, El alege deseori să purifice (la fel ca aurul) în loc să ardă (ca zgura), transformându-ne faptele/munca.

Pe lângă faptul că Biblia declară clar că dorința lui Dumnezeu este ca copiii lui Dumnezeu să fie curățați, în mod surprinzător, Dumnezeu ne va purifica și lucrările noastre, astfel încât acestea să dureze mult dincolo de Ziua Judecății lui Hristos (vezi 1 Corinteni 3). Biblia este plină de această promisiune a unei culturi trainice a lui Dumnezeu. Dacă suntem salvați (mântuiți) atât pentru un cer nou și pentru un pământ nou, atunci ar fi bine să începem „să ne strângem comori” aducând harul etern în zilele noastre pământești obișnuite.


Refracții este o serie de citate din cartea Refractions de Makoto Fujimura, o invitație la călătorie în lumea credinței, artei și culturii.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: