Un strop de viață pentru părinți #68


Când nimic nu e suficient și cer încontinuu mai mult

Când un copil greșește, e greu să faci ce este bine și să vorbești cum trebuie, dând viață.

Scenariu pentru părinți:

Mi-a plăcut să-ți spun „da” la tot felul de lucruri astăzi. Dar acum îți spun „nu”, și trebuie să-ți lași inima să fie mulțumită cu asta. Și știu că poți, pentru că, până la urmă, inima ta e plină de toate „da”-urile mele de astăzi.

Pentru că inima ta este umplută cu celelalte „da”-uri minunate care ți s-au oferit, este în regulă atunci când răspunsul următor este „nu”.

Trecem în revistă cu ei binecuvântările, pentru ca ei să capete abilitatea de a face asta pe cont propriu într-o zi, deoarece mulțumirea este o trăsătură de caracter care nu se dezvoltă în mod natural pentru cei mai mulți în epoca în care trăim. Mulțumirea trebuie învățată și noi suntem profesorii.

Doamne, vreau să fiu mulțumitor cu ce avem. Și vreau ca și copiii mei să învețe să fie recunoscători și mulțumitori. Învață-mă întâi pe mine, Doamne, ca să le ofer copiilor pe care mi i-ai dat un model de inimă mulțumitoare. În numele lui Isus, amin.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: