Un strop de viață pentru părinți #66


Când copilul tău e leneș (continuare)

A le oferi copiilor noștri o perspectivă pozitivă a ceea ce pot deveni îi motivează în moduri în care dezamăgirea noastră nu o poate face niciodată.

Abordarea corectării cu empatie și înțelegere este mult mai eficientă decât pedepsele aspre sau ignorarea comportamentului cu speranța că acesta se va îmbunătăți într-o bună zi.

Tată ceresc, mărturisesc că deseori am un duh nemulțumit și că nu aleg întotdeauna să-i slujesc pe alții dintr-o inimă curată. Iartă-mă și schimbă-mă. Fă ca propria mea creștere spre mulțumire și bucurie să fie un exemplu grăitor pentru copilul meu. Îți mulțumesc, Doamne, că ești exemplul perfect de smerenie, prin faptul că ai ales să părăsești cerul pentru a intra în această lume ca ființă umană fragilă pentru că mă iubești. Fie ca și copilul meu să fie ca Tine când va crește mare – gata să-și dea viața pentru alții, și folosește-mă să îi arăt această cale. În numele lui Isus, amin.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: