Noutăți editoriale – Aprilie 2022


Pentru că de la ultima noastră listă de noutăți a trecut destul de mult timp și au apărut numeroase cărți interesante, revenim acum cu o listă de apariții editoriale recente, culese de la diverse edituri.

Pentru că suntem în Postul Paștelui, începem lista cu două cărți foarte potrivite pentru această perioadă de pregătire:

Lent. Gânduri în preajma Paștelui, de Vlad Crîznic și Adelina Ghilea, o foarte frumoasă ediție pe care să o punem în bibliotecă alături de cartea lor pentru cealaltă perioadă foarte importantă a anului, Adventul (Advent. Gânduri în preajma Crăciunului, menționată în lista noastră din luna decembrie 2021)

Și tot pentru această perioadă, amintim de cartea Să îngrijim grădina inimii noastre! Cugetări zilnice pentru familie de-a lungul Postului Mare, de Elissa Bjeletich, Kristina Wenger.

Mergem mai departe și descoperim o listă de titluri care abordează subiecte foarte variate:

Josh McDowell, cunoscut la noi pentru cărți precum Relație prin Cuvânt, Generația înstrăinată, Sunt un tată bun? și mai ales Mai mult decât un simplu tâmplar, revine cu un titlu autobiografic: Călătoria mea… De la scepticism, la credință.

Gary Thomas, de la carte am prezentat cartea Căsătorie sfântă, revine și el cu sfaturi privitoare la relațiile toxice din viața noastră și la modul în care le putem aborda, astfel încât acestea să nu ne abată de la scopurile pe care Domnul le-a pregătit pentru noi: Când să întorci spatele și să pleci. Cum să te eliberezi de oamenii toxici.

Rămânem în zona autorilor pe care i-am mai prezentat, și menționăm cartea Păstoriți. 12 principii din Evanghelie pentru conducerea Bisericii, de Paul David Tripp, pe care îl cunoaștem deja datorită cărții Instrumente în Mâinile Răscumpărătorului.

Anul trecut, cu ocazia Centenarului Cornilescu, am prezentat o nouă apariție editorială care cuprindea câteva predici de-ale sale: Ce-mi mai lipsește?. Ne bucurăm de încă o noutate în acest sens, o colecție de meditații de Dumitru Cornilescu, Viața care merită trăită.

Și tot legat de Cornilescu, amintim Prețuiti-i pe astfel de oameni! Lucrările Simpozionului „Centenar D. Cornilescu, un volum ai cărui editori sunt Dragoș Ștefănică și Gheorghe Vatamanu și cuprinde articole dedicate vieții și operei traductologice ale lui Dumitru Cornilescu, lucrări despre importanța Bibliei, despre locul ei în spiritualitatea românească, precum și mărturii despre impactul Scripturii în viața oamenilor sau despre traficul de Biblii din perioada regimului comunist.

Ne bucurăm, de asemenea, de reeditarea cărții Viața cu Dumnezeu. Practicarea prezenței divine în rutina cotidianului, de fr. Laurențiu al Învierii, pe care am prezentat-o și noi aici.

Iar de la editura Ratio et Revelatio menționăm De la Gutenberg la internet. O istorie a Bibliei în era tiparului – Liana Lupaș

Familia tehno-inteligentă. Pași zilnici prin care să ții tehnologia în frâu, de Andy Crouch
Decizii mai bune, regrete mai puține de Andy Stanley

Roagă-te de-a lungul unui an pentru copiii tăi folosind Scriptura de Nancy Guthrie

Trecem acum la categoria cărți și Biblii pentru copii (și nu numai):

Biblia Juniorilor, de Andrew Newton

Biblia pentru copii de Penny Frank

Croitorul Din Gloucester și Povestea celor doi șoricei neastâmpărați, de Beatrix Potter

Și cum am putea să uităm de ultimul volum din seria Anne de la Green Gables, Rilla din Ingleside, apărut la editura Nepsis.

Alte mențiuni:

Reformatorii. Istoria reformei în Biserica Ortodoxă de Pavel Beloiu
Românii și Creștinătatea Răsăriteană (secolele XIV-XX) – Ediție îngrijită de: Petronel Zahariuc
Sfântul Luca Evanghelistul și istoricul lui Dumnezeu, de Pr. prof. dr. Constantin Preda
Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie de James A. Bernstein

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: