Devenind o prezență vindecătoare #56


Modelul cognitiv-comportamental din psihologie explică faptul că, deși majoritatea dintre noi tindem să fim conștienți de ceea ce simțim într-un anume moment, suntem mai puțin conștienți de gândurile și interpretările care ne-au adus acolo. Așa că trebuie să muncim mult pentru a le dezgropa. În rugăciune, la biserică, noaptea în liniște sau ziua în timpul exercițiilor fizice, oricând observați o voce care vă distrage, o poveste nesănătoasă, distructivă, care se dezvoltă în fundal fără permisiunea voastră, opriți-vă și observați-o. Veți fi surprinși de rolul important pe care ea îl joacă.

Dumnezeu ne-a dat, de asemenea, capacitatea de a evalua acele gânduri în relație cu ceea ce El ne cheamă să fim. Bătălia ultimă a oricărui creștin este căutarea permanentă a reînnoirii minții.

Scriptura ne spune: „În adevăr, cei ce trăiesc după îndemnurile firii pământeşti umblă după lucrurile firii pământeşti, pe când cei ce trăiesc după îndemnurile Duhului umblă după lucrurile Duhului. Şi umblarea după lucrurile firii pământeşti este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace.” (Romani 8:5-6) Și după cum ne spune și 2 Corinteni 10:3-5, dacă dorim să înfrângem puterea dușmanului în viețile noastre, trebuie să facem orice gând rob ascultării de Hristos.


Renewing You: A Priest, a Psychologist, and a Plan, de Rev. Dr. Nicholas G. Louh & Dr. Roxanne K. Louh, Ancient Faith Publishing

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: