Un strop de viață pentru părinți #47


Când copilul are nevoie de motivare pozitivă

Ca mamă, atât de des sunt prinsă în toate „nu-urile” în locul „da-urilor” ce au de-a face cu învățarea și antrenarea copiilor mei.

În cea mai mare parte, putem să le facem mult bine copiilor noștri având încredere în ei că vor face ceea ce trebuie, vorbindu-le despre faptele și atitudinile pe care vrem să le vedem mai mult decât despre cele pe care nu vrem să le vedem, și insuflând viață în inimile lor.

Părinților le este dată marea responsabilitate de a le predica copiilor lor, inculcându-le dorința de a-L căuta pe Dumnezeu și a-L găsi. Dacă îi sâcâim încontinuu, scoțându-le în evidență defectele și spunându-le ce să nu facă, îi dărâmăm, în loc să-i zidim. Inimile lor devin oțelite ca roboții în care îi transformăm când le strigăm ordine și cereri nepoliticoase.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: