Dumnezeu este în iesle #26


Împărăția păcii a fost instaurată. Autoritatea acestui copil va crește. Ea se va întinde pe întreg pământul și toate generațiile i se vor supune. Va fi o autoritate peste inimile oamenilor, și prin această putere, scaunele de domnie ale oamenilor vor fi ridicate sau răsturnate. Autoritatea misterioasă, invizibilă, a acestui copil divin asupra inimilor oamenilor este mult mai tare decât puterea strălucitoare, vizibilă, a conducătorilor pământești. În cele din urmă, toată autoritatea de pe pământ trebuie să i se supună doar autorității lui Isus Hristos peste oameni.

Odată cu nașterea lui Isus, a fost instaurată împărăția păcii. Nu este acesta un miracol, faptul că acolo unde Isus devine Domn peste oameni, domnește pacea? Doar acolo unde Isus nu este lăsat să domnească – unde încăpățânarea oamenilor, sfidarea, ura, lăcomia sunt lăsate să trăiască nestingherite – doar acolo nu poate exista pace. Isus nu dorește să Își instaureze împărăția păcii cu forța, însă acolo unde oamenii I se supun de bunăvoie și Îl lasă să domnească peste ei, acolo, El le oferă pacea Lui minunată.

Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa:Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt. Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit şi nu voia s-o facă de ruşine înaintea lumii, de aceea şi-a pus de gând s-o lase pe ascuns. Dar, pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a arătat în vis un înger al Domnului şi i-a zis: „Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevastă-ta, căci ce s-a zămislit în ea este de la Duhul Sfânt. Ea va naşte un Fiu şi-I vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.” Toate aceste lucruri s-au întâmplat ca să se împlinească ce vestise Domnul prin prorocul care zice:„Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu şi-I vor pune numele Emanuel”, care, tălmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi”. Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; şi a luat la el pe nevastă-sa. Dar n-a cunoscut-o până ce ea a născut un fiu. Şi el i-a pus numele Isus. Matei 1:18-25

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: