Dumnezeu este în iesle #25


Nu ne putem apropia de ieslea lui Hristos în același mod în care ne apropiem de leagănul altui copil. Ci mai degrabă, atunci când ne apropiem de această iesle, ceva se întâmplă, și nu putem pleca de acolo decât fie judecați, fie mântuiți. În fața ei, fie ne prăbușim, fie cunoaștem mila lui Dumnezeu îndreptată spre noi.

Ce înseamnă asta? Nu sunt acestea doar niște metafore? Nu sunt doar exagerările pastorale ale unei legende frumoase și pioase? Ce înseamnă când spunem aceste lucruri despre pruncul Isus? Cei care le interpretează doar ca metafore, vor continua să sărbătorească Adventul și Crăciunul ca mai înainte, cu o indiferență păgână. Pentru noi, acestea nu sunt doar metafore. Aici este Dumnezeu Însuși, Domnul și Creatorul tuturor lucrurilor, care este atât de mic aici, ascuns într-un colț, care intră în lumea noastră prin simplitatea și neajutorarea unui copil, pentru că vrea să Se întâlnească cu noi și să fie cu noi. Însă acest lucru nu este o joacă, nu este un fapt care doar să ne stârnească niște emoții. El vine pentru a ne arăta unde și cine este, și din acest loc să judece și să detroneze orice ambiție umană.

Tronul lui Dumnezeu în lume nu se sprijină pe niște scaune de domnie omenești, ci se află în locuri îndepărtate și sărace, într-o iesle. Iar în jurul acestui tron nu se află valeți măgulitori, ci câteva figuri îndoielnice, dar care nu se pot sătura de acest miracol și care vor să își trăiască întreaga viață prin mila lui Dumnezeu. Bucurați-vă, creștini! Căci Isus Hristos a stat în preajma vameșilor și a păcătoșilor. Bucurați-vă, creștini! Pentru cei condamnați, Isus a fost condamnat pe dealul Golgotei. Bucurați-vă, creștini! Pentru noi toți, Isus Hristos a înviat din morți. Bucurați-vă, creștini! Toți oamenii se întreabă astăzi care este calea spre fericire. Iar Biserica lui Hristos răspunde răspicat: Isus este bucuria noastră!

Voi sunteţi păziţi de puterea lui Dumnezeu prin credinţă pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi! În ea voi vă bucuraţi mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos, pe care voi Îl iubiţi fără să-L fi văzut, credeţi în El fără să-L vedeţi şi vă bucuraţi cu o bucurie negrăită şi strălucită, pentru că veţi dobândi, ca sfârşit al credinţei voastre, mântuirea sufletelor voastre. 1 Petru 1:6-9

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: