Dumnezeu este în iesle #22


Dumnezeu a devenit un copil. „Dumnezeu tare” este numele acestui copil. Copilul din iesle nu este altul decât Dumnezeu Însuși. Ce poate fi mai măreț decât asta: Dumnezeu a devenit copil. În Isus, fiul Mariei, sălășluiește Dumnezeul cel atotputernic. Așteptați! Nu vorbiți, adunați-vă gîndurile! Opriți-vă în fața acestei afirmații! Dumnezeu a devenit copil! Iată-L aici, sărac la fel ca noi, umil și neajutorat la fel ca noi, o persoană în carne și oase la fel ca noi, fratele nostru. Și totuși El este Dumnezeu: El este putere. Unde este divinitatea, unde este puterea în acest copil?

În dragostea divină cu care ne-a iubit, devenind la fel ca noi. Sărăcia din iesle este puterea Lui. Prin puterea dragostei, El acoperă prăpastia dintre Dumnezeu și om, El învinge moartea și păcatul, El iartă păcatul și învie din morți. Îngenunchează înaintea acestei iesle sărace, înaintea acestui copil al unor bieți oameni, și repetă prin credință cuvintele profetului: Dumnezeu tare! Iar El va fi Dumnezeul și tăria ta.

Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. (Ioan 1:14)

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: