Dumnezeu este în iesle #12


Pentru cei mari și puternici din această lume, sunt doar două locuri în care curajul lor eșuează, de care le e frică în adâncul sufletului lor, de care se ascund. Acestea sunt ieslea și crucea lui Isus Hristos. Nici un individ puternic nu îndrăznește să se apropie de iesle, nici măcar regele Irod. Căci aici este locul unde se zguduie tronurile, cei puternici cad, cei renumiți se spulberă, fiindcă Dumnezeu e cu cei neînsemnați. Aici cei bogați ajung să piardă totul, căci Dumnezeu e cu cei săraci și înfometați, dar pe cei bogați și îndestulați îi trimite înapoi fără să le dea nimic. În fața fecioarei Maria, în fața ieslei lui Isus, în fața lui Dumnezeu în umilință, cei puternici se sting. Nu mai au drepturi, nu mai au speranță; sunt judecați.

Cine dintre noi va sărbători Crăciunul într-un mod corect? Aceia care își lasă jos lângă iesle toată puterea, toată onoarea, toată reputația, toată vanitatea, toată aroganța, tot individualismul; aceia care rămân jos și Îl lasă pe Dumnezeu să fie înalt; aceia care se uită la Copilul din iesle și văd slava lui Dumnezeu chiar și în această stare umilă.

Şi Maria a zis: „Sufletul meu măreşte pe Domnul şi mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mântuitorul meu, pentru că a privit spre starea smerită a roabei Sale. Căci iată că, de acum încolo, toate neamurile îmi vor zice fericită, pentru că Cel Atotputernic a făcut lucruri mari pentru mine. Numele Lui este sfânt, şi îndurarea Lui se întinde din neam în neam peste cei ce se tem de El. El a arătat putere cu braţul Lui; a risipit gândurile pe care le aveau cei mândri în inima lor. A răsturnat pe cei puternici de pe scaunele lor de domnie şi a înălţat pe cei smeriţi. Pe cei flămânzi i-a săturat de bunătăţi, şi pe cei bogaţi i-a scos afară cu mâinile goale. A venit în ajutorul robului Său Israel, căci Şi-a adus aminte de îndurarea Sa – cum făgăduise părinţilor noştri – faţă de Avraam şi sămânţa lui în veac.” Luca 1:46-55

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: