Dumnezeu este în iesle #10


Dumnezeu își duce oamenii pe cărări minunate, însă nu Se conformează viziunilor și opiniilor oamenilor. Dumnezeu nu merge pe calea pe care oamenii vor să I-o impună; căile Sale sunt mai presus de orice pricepere, hotărâte de El mai presus de orice socoteală.

Dumnezeu ne iubește chiar și atunci când rațiunea noastră este indignată, când natura noastră se revoltă, când pioșenia noastră neliniștită ne ține departe de El, și vine acolo spre noi. Doar cei smeriți cred în El și se bucură că Dumnezeu este atât de liber și de minunat, încât face minuni chiar și acolo unde oamenii disperă, că ia ceea ce este mic și neînsemnat și îl face extraordinar. Iată minunea minunilor: Dumnezeu îi iubește și pe cei neînsemnați. Dumnezeu nu este stânjenit de slăbiciunea oamenilor. Dumnezeu pășește chiar în mijlocul ei. El Și-a ales oamenii ca pe niște instrumente pentru a-Și duce la îndeplinire minunile acolo unde nimeni nu se așteaptă. Dumnezeu stă lângă cei neînsemnați; El îi iubește pe cei pierduți, pe cei neglijați, pe cei ce sunt incomozi pentru alții, pe cei excluși, pe cei umili și frânți.

Noi propovăduim înţelepciunea lui Dumnezeu, cea tainică şi ţinută ascunsă, pe care o rânduise Dumnezeu, spre slava noastră, mai înainte de veci, şi pe care n-a cunoscut-o niciunul din fruntaşii veacului acestuia; căci, dacă ar fi cunoscut-o, n-ar fi răstignit pe Domnul slavei. Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său. Căci Duhul cercetează totul, chiar şi lucrurile adânci ale lui Dumnezeu. 1 Corinteni 2:8-10

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: