Dumnezeu este în iesle #8


Absența misterului ne este ruina și sărăcia vremurilor noastre moderne. Noi ne reținem copilul din interiorul nostru să onoreze misterul. Copiii, în schimb, au atenția trează pentru că ei știu că sunt înconjurați de mister. Ei nu s-au săturat de această lume; ei nu știu ce înseamnă lupta de a evita misterul, pe care o ducem noi. Am distrus misterul pentru că acolo simțim că atingem limitele ființei noastre, pentru că vrem să fim stăpâni peste toate  și să le avem sub control – iar cu misterul nu putem face asta.

A trăi fără mister înseamnă a nu cunoaște nimic despre misterul propriei vieți, despre misterul vieții altei persoane, despre misterele lumii; înseamnă să trecem peste calitățile neștiute ale noastre, ale celor din jurul nostru și ale lumii. Înseamnă o viață superficială, care ia lumea în serios doar atât cât poate fi ea calculată și exploatată, fără a trece dincolo de acestea. Viața fără mister înseamnă să nu vezi sau să respingi ceea ce se întâmplă esențial, crucial în viață.

Vreau (…) să li se îmbărbăteze inimile, să fie uniţi în dragoste şi să capete toate bogăţiile plinătăţii de pricepere, ca să cunoască taina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Hristos, în care sunt ascunse toate comorile înţelepciunii şi ale ştiinţei. Coloseni 2:2-5

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: