Dumnezeu este în iesle #5


În mijlocul celei mai adânci vinovății și tulburări a poporului, se aude o voce slabă și misterioasă, însă o voce plină de binecuvântata convingere a salvării prin nașterea unui prunc sfânt. Mai sunt încă 700 de ani până la împlinirea vremurilor, însă profetul este atât de adâncit în gândurile și sfatul lui Dumnezeu, încât vorbește despre viitor ca și cum l-ar fi văzut deja și vorbește despre ceasul mântuirii ca și cum ar fi stat deja în fața ieslei lui Isus. „Căci un copil ni s-a născut.” Ceea ce se va întâmpla într-o zi este deja real și sigur în ochii lui Dumnezeu, iar mântuirea nu va veni doar pentru generațiile viitoare, ci și, deja, pentru profetul Isaia și pentru generația sa, pentru toate generațiile de pe pământ. „Un Fiu NI S-a dat”. Nici un om nu ar fi putut vorbi astfel de la sine.

Cum am putea noi, care nu știm ce se va întâmpla nici anul viitor, să înțelegem că cineva poate vedea ce se va întâmpla peste secole? Iar vremurile de atunci nu erau mai transparente decât cele de acum. Doar Duhul lui Dumnezeu, care poartă începutul și sfârșitul lumii acesteia, îi poate revela unei persoane alese misterul viitorului, pentru ca aceasta să profețească spre întărirea credincioșilor și avertizarea necredincioșilor. Această voce încheie unindu-se în adorare și bucurie împreună cu păstorii și cu toată comunitatea creștină:

Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii. El va face ca domnia Lui să crească şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci. Iată ce va face râvna Domnului oştirilor. Isaia 9:6-9

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: