Un strop de Bookfest 2018


Până duminică, 3 iunie, are loc la Romexpo, Pavilionul B2, Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XIII-a. Invitatul de onoare al acestei ediții este SUA, iar intrarea este liberă.

Eu am ajuns joi seara și pot să vă spun că două ore nu mi-au ajuns, așa că asigurați-vă că alocați timp suficient. Mi-a plăcut foarte mult noul pavilion, este mult mai aerisit, există culoare largi între standuri și spații mult mai generoase în cadrul acestora, mai ales la editurile mari.

O să vă prezint câteva imagini cu cadre mai largi sau detalii frumoase, cărți care au legătură cu tematica blogului, câteva dintre cărțile mele preferate și destul de multe dintre cele recomandate de curând aici.

La standul librăriei Cărturești, de lângă standul Ambasadei SUA veți găsi lucrări ale scriitorilor americani în engleză și în română cu o reducere de 20%.

La Editura Vremea veți găsi traducerile Evangheliilor Noului Testament realizate de Cristian Bădiliță și alte scriere de-ale sale la prețuri între 15-44 de lei.

La Editura Curtea Veche găsiți scrierile lui Gary Chapman, autorul binecunoscutei cărți Cele cinci limbaje ale iubirii, la o promoție de 2+1 gratuit, valabilă pentru toate cărțile. Tot aici găsiți și Domnișoara Poimâine și joaca de-a timpul și Cartea curajului de Adina Rosetti, împreună cu seria Miranda pe care v-am recomandat-o deja.

La standul Editurii Didactica Publishing House găsiți cărțile pentru copii ale Prințesei urbane, la prețuri între 25-32 de lei, inclusiv ultima sa carte, Vacanța pofticioșilor.

 

 

 

Grupul Editorial Humanitas are, ca de obicei, o spațiu generos, inclusiv un colțișor-bărcuță Humanitas Junior și o mulțime de cărți în ediții deosebite, printre care și noutățile Cartea Filocaliilor (55 lei), Confesiuni de Sfântul Augustin (ediție bilingvă latină-română în traducerea și îngrijirea lui Eugen Munteanu, 75 lei), dar și Biblia după textul ebraic. Geneza (55 lei), Cele mai frumoase povestiri din Biblie (32 lei), scrierile lui C.S. Lewis (între 20-41 lei) și Filocalia (35 lei per volum).

 

Tot la Humanitas găsiți și cărțile lui Andrei Pleșu în seria de autor, inclusiv Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste (39 lei), Despre îngeri (39 lei), Despre frumusețelea uitată a vieții (45 lei) și ultima sa carte, Despre inimă și alte eseuri (25 lei).

Humanitas Junior lansează multe noutăți, printre care Arhimede și începuturile științei și Herodot și începuturile istoriei de Jeanne Bendick (23 lei), Povești dintr-o pădure ‘naltă de Shaun Micallef (36 lei), o versiune în benzi desenate a Jurnalului Annei Frank (33 lei), precum și o reeditare a Aventurilor lui Habarnam de Nikolai Nosov (33 lei). Albumele mari Historium, Dinosarium etc. au prețul special de 75 lei.

De departe standul meu favorit a fost cel al Grupului Editorial Art, care și-a construit o Casă Editorială, împărțită în camerele editurilor și/sau colecțiilor sale.

Aici veți găsi seria completă a Cronicilor din Narnia de C.S. Lewis, toate cărțile legate de universul Minunii de R.J. Palacio, inclusiv o colecție de citate pentru 365 de zile (27 lei), câteva dintre volumele din seria Cărțile mele (între 22-25 lei) și o parte din recomandările mele pentru Ziua Copilului de anul acesta, între 16 lei (Omul de zăpadă) și 22 lei (restul pozelor).

La standul foarte luminos al Grupului Editorial Litera găsiți un set de albume despre viața lui Isus în reprezentări din artă la prețul special de 79,90 lei și cele două volume de Povești de seară pentru fete rebele la 59,90 lei fiecare.

De la Editura Polirom puteți cumpăra cărțile lui N.Steinhardt, printre care și Jurnalul fericirii (51-55 lei, în funcție de ediție).

 

 

Editura Univers Enciclopedic Junior oferă 50% reducere la toate titlurile, iar Editura Gama, 1+1 gratuit la colecția de cărți pentru părinți.

Și Editura Cartea Copiilor vine cu reduceri consistente, titlurile din seria Familia Șoricel fiind la prețul de 20 lei.

La final, standul Editurii Baroque Books & Arts, deosebit ca de obicei, și altele pe care sper să am mai mult răgaz să le descopăr când voi reveni azi.

Se pare că ar fi prezentă la târg și Editura Ratio et Revelatio, care a publicat de curând volumul În sfera tăcerii. Richard Wurmbrand în dosarele Securității de Maria Hulber, despre a cărei lansare puteți afla mai multe aici. Eu din păcate n-am dat de ea ieri, poate azi.

Așadar, iată că sunt multe de văzut la Bookfest, iar dacă ajungeți în week-end veți avea parte de multe evenimente interesante. Spuneți-ne și nouă în comentarii ce v-a plăcut și ce v-ați luat! Spor la cumpărături, cutreierat, răsfoit sau măcar admirat!

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s