Iată câteva dintre titlurile care mi-au atras atenția la început de noiembrie:

„Ce înseamnă să fii mamă. Reflectarea bucuriei și a frumuseții în viața de familie” de Leslie Ludy

ce-inseamna-sa-fii-mamaSă fii mamă este o responsabilitate majoră, iar viața mamei poate fi uneori copleșitoare. Dar Dumnezeu a planificat rolul de mamă ca pe un privilegiu plin de bucurie și frumusețe, deși nu exclude uneori înfrângeri și haos. Ca mamă trebuie să țintești spre acel țel pentru care ai fost destinată: să învingi mediocritatea și să trăiești cu vitalitate și demnitate, într-un mod triumfător și glorios.
„Ce înseamnă să fii mamă” este scrisă „din tranșee” de o mamă care știe cum să facă din creșterea copiilor o artă. Cu o doză bună de umor, împletit cu încurajare și obiectivitate, Leslie Ludy prezintă câteva soluții biblice practice la provocările zilnice din viața de mamă.

Pe Leslie Ludy o puteți descoperi și pe site-urile Set Apart Girl și Set Apart Motherhood.

„O discuție deschisă cu bărbații. Principii eterne pentru a-ți conduce familia” de James Dobson.o-discutie-deschisa-cu-barbatii

În această lucrare clasică despre rolurile biblice și responsabilitățile bărbatului, dr. James Dobson prezintă principii eterne pe care le poți folosi în calitate de soț și tată. O înțelegere mai profundă a perspectivei lui Dumnezeu cu privire la masculinitate te va ajuta să asiguri stabilitate și conducere în căminul tău – și în cele din urmă să te bucuri de beneficiile unei familii plăcute lui Dumnezeu:

•un sentiment al scopului divin în cămin;
•o înțelegere mai clară a masculinității în lumea de azi;
•o soție care se simte sprijinită și iubită;
•copii care-L cunosc pe Dumnezeu și au o imagine de sine sănatoasă;
•un sistem financiar solid;
•perioade semnificative de unitate și încurajare reciprocă.

cum-arata-dragostea„Cum arată dragostea de Josh McDowell și Paul Lewis

O dragoste bogată… viguroasă… trainică și care poate să te împlinească! Ți-o dorești și tu. Mi-o doresc și eu. Fără ea, viața noastră este cel puțin incompletă, dacă nu, disperată. Dorința de a oferi și a primi o dragoste pură și eternă pulsează în fiecare dintre noi. Nu putem trăi fără ea.

Concepția predominantă este că dragostea vine ambalata în actul sexual. Dar cum se face că în cultura noastră, în care exprimarea sexuală practic nu are limite, suntem din ce în ce mai nemulțumiți și mai neîmpliniți? De ce un lucru atât de firesc și de frumos generează relații atât de sărace?

Dacă ești în căutarea acestor răspunsuri directe, atunci „Cum arata dragostea” ți se adresează în mod special. Vei afla că există trei tipuri de dragoste: „dragostea, dacă…“, „dragostea, pentru că…“ și dragostea „te iubesc, punct“. Dacă nu ai avut parte de dragostea „te iubesc, punct“, încă nu e prea târziu să o trăiești.

„Două Apocalipse ale lui Ioan”, traduse şi prezentate de Cristian Bădiliţă.

Apocalipsele alcătuiesc un continent aparte în cadrul literaturii iudaice şi creştine. Întrebările la care încearcă ele să răspundă CopertaDouaApocalipsealeluiIoancreează mai de­grabă o atmosferă doctrinară decât o ideologie propriu-zisă.

Cele două texte sunt prezentate alăturat, însoţite de studii care evidenţiază istoria şi impactul lor asupra evoluţiei vieţii religioase de-a lungul secolelor.
Studiile, traducerile şi notele semnate de Cristian Bădiliţă sunt completate de ilustraţiile marelui artist contemporan Marian Zidaru.

Cristian Bădiliţă este istoric al creştinismului timpuriu, doctor al Universităţii Paris IV – Sorbona, autor a numeroase studii despre tradiţia creştină a primelor veacuri, coordonator al traducerii Septuagintei, traducător al Noului Testament.

Marian Zidaru, unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, este sculptor, desenator, pictor.

Reclame

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s