CEOV S22 Ep. special de Advent – „Emmanuel” de Ruth Chou Simons


Dacă ar fi să existe un singur nume al lui Isus care să surprindă întreaga inimă a lui Dumnezeu, acesta este Emanuel – Dumnezeu cu noi. Niciun alt nume nu exprimă atât de adecvat plinătatea dorinței lui Dumnezeu de la începutul timpului de a fi în părtășie cu cei care Îi poartă chipul și de a fi Dumnezeul lor. El întotdeauna Și-a dorit că noi să fim cu El. Când păcatul a distrus părtășia, Dumnezeu a pus în mișcare planul Său să ne aducă înapoi la El. Când noi nu am putut fi cu El, El a venit la noi.

Aceasta este vestea cea bună: Că Dumnezeu cu noi – Domnul Isus Hristos – a plecat de la dreapta Tatălui pentru a fi cu noi, a trăi printre noi și a fi răstignit pentru ca El să devină Dumnezeu în noi și Dumnezeu pentru noi. Fără Dumnezeu cu noi, nu am sărbători Crăciunul. Fără Crăciun, nu am sărbători învierea. Fără înviere, nu am avea speranța unei veșnicii cu Dumnezeu. Răscumpărarea – salvarea lui Dumnezeu de păcatul nostru – a avut întotdeauna de-a face cu a fi cu Dumnezeul nostru, Tatăl nostru, pentru totdeauna – neîngrădiți, fără rușine, fără teamă, copleșiți de măreția și de marea dragoste a lui Dumnezeu.

Dumnezeu cu noi este adevăratul dar de Crăciun.

În acest episod special vă îndreptăm atenția spre un volum deosebit, un devoțional pentru perioada de Advent, care ne invită să ne însușim adevărurile la care cugetăm în preajma Crăciunului pentru tot restul anului.

Emmanuel – An Invitation to Prepare Him Room at Christmas and Always de Ruth Chou Simons este o invitație la a-I pregăti lui Isus loc de Crăciun și întotdeauna. De-a lungul celor patru săptămâni de Advent, ea ne îndeamnă să ne evaluăm postura, să ne amintim de promisiunea lui Dumnezeu de mântuire, să hotărâm care va fi răspunsul nostru față de această promisiune împlinită și să ne minunăm de însușirile extraordinare ale lui Mesia, Mântuitorul nostru.

Tot de Ruth Chou Simons (și Troy Simons):

Fundamente

Alte devoționale de Advent:

Advent pentru toți

Cele mai frumoase cărți de Advent pentru întreaga familie (actualizat)

Book Advent – 60+ idei de cărți de Crăciun și de iarnă

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: