Un strop de viață pentru părinți #86


Nu ne prefacem în fața copiilor ca să le demonstrăm cât suntem de buni față de ei, spunându-le că nu ne-am fi așteptat să vorbească sau să acționeze în felul în care o fac. Nu, ne purtăm cu ei cu milă și bunătate. Le suntem alături cu inimi pline de răbdare și sărbătorim fiecare mărturisire și fiecare decizie bună pe care o iau.

A fi părinte înseamnă a fi o unealtă a harului în viața copiilor tăi.

Un părinte care arată milă este un părinte care are o inimă plină de tandrețe. Îndurarea te ajută să nu iei eșecurile copiilor tăi ca pe ceva personal, ci să privești spre luptele lor plin de compasiune. Mila presupune să ai răbdare cu copiii tăi. Să fii la fel de prompt în a-i încuraja ca și în a-i mustra. Să îi diciplinezi cu bunătate și să-i mustri cu blândețe. Să fii milos înseamnă să nu le arăți iritarea și furia ta. Mila te ajută să nu îi condamni pe copiii tăi potopindu-i cu un torent de cuvinte dure. […] Mila înseamnă să le arăți copiilor tăi dragoste chiar și atunci când nu o merită. Mila înseamnă să faci la nesfârșit aceleași lucruri pentru copii tăi, fără să le reproșezi acest lucru. Să refuzi să îți motivezi copiii rușinându-i și amenințându-i.

Paul David Tripp, Pentru părinți: 14 principii biblice care îți pot schimba radical familia

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: