Dumnezeu este în iesle #19


Când Dumnezeu a ales-o pe Maria drept mijlocul prin care Dumnezeu Însuși va intra în lume în ieslea Betleemului, aceasta nu a fost o situație idilică de familie. A fost începutul unei răsturnări complete, al unei noi ordini a lucrurilor pe acest pământ. Dacă ne dorim să participăm la acest Advent și Crăciun, nu putem pur și simplu să stăm aici ca spectatori într-un teatru și să privim niște scene familiare. Dimpotrivă, trebuie să ne alăturăm lucrurilor care se întâmplă, să luăm parte la răsturnarea tuturor lucrurilor. În cadrul piesei de teatru, trebuie să fim pe scenă. Nu ne putem sustrage acțiunii.

Cine face parte din această piesă? Păstorii care stau plecați, în genunchi? Magii care își aduc darurile? Ce se întâmplă de fapt, aici, când Maria devine mama lui Dumnezeu, iar Dumnezeu vine în lume în sărăcia unei iesle? Judecata lumii și mântuirea lumii – asta se întâmplă, de fapt, aici. Iar Hristos Însuși, copilul din iesle, ține în mâna Sa judecata lumii și mântuirea lumii. El răstoarnă scaunele de domnie, El îi smerește pe cei mândri, brațul Său are putere peste cei înălțați și puternici; El ridică ceea ce e neînsemnat și îl face mare și glorios prin mila Sa.

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. Oricine crede în El nu este judecat, dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele. Căci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele. Dar cine lucrează după adevăr vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu. (Ioan 3:16-21)

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: