Aniversări literare #7- John Ortberg


John Ortberg a fost unul dintre primii autori creștini pe care i-am descoperit după botezul meu; cărțile sale au fost aproape de inima mea și au stat multă vreme în topurile mele personale, în special în primii mei ani de credință. În plus, dacă vizitați secțiunea ASCULTĂ de pe blogul nostru, veți observa că este un autor prezent în emisiunile noastre începând cu Sezonul al doilea și până astăzi (în momentul scrierii acestui articol, am încheiat Sezonul 21, în care John Ortberg apare din nou cu o carte de-a sa). Așadar, astăzi îi dedicăm acest articol și trecem în revistă toate cărțile sale prezentate de noi pe blog și în emisiuni.

John Ortberg este un cunoscut pastor american, teolog și autor premiat. S-a născut pe 5 mai 1957 în Rockford, Illinois. A absolvit Wheaton College și a obținut un doctorat în psihologie clinică de la Fuller Theological Seminary. A slujit ca pastor în cadrul Willow Creek Community Church din South Barrington, Illinois până în 2003. Apoi a devenit pastor la Menlo Park Presbyterian Church, unde slujește și astăzi.

Tema predominantă a cărților lui John Ortberg este formarea spirituală prin experiențe autentice cu Dumnezeu, fiind puternic influențat de mentorul său, Dallas Willard. Ortberg se concentrează asupra modului în care credința în Hristos poate influența viața noastră obișnuită, de zi cu zi, cu Dumnezeu, după cum vă puteți da seama și din unele titluri.

Pe lângă lucrarea de pastorație, John Ortberg face parte din consiliul de administrație al Dallas Willard Center for Spiritual Formation. În plus, a făcut parte din consiliul de administrație al Christianity Today International.

Iată cărțile traduse în limba română și prezentate de noi până acum:

John este căsătorit cu Nancy Ortberg, la rândul ei autoare a unor cărți pe care le-am prezentat și noi pe blog:
Slalom prin viață
Întinde fără să frângi

Așadar, dacă v-am făcut curioși, puteți să ne ascultați emisiunile și să ne citiți articolele, pentru a vă hotărî care va fi prima carte de John Ortberg pe care o veți citi.

Dacă ați citit ceva de John Ortberg acum multă vreme, dar ați pierdut șirul cărților traduse la noi, din nou, este o invitație să ne răsfoiți articolele și să vedeți cu ce ați dori să continuați.

Iar dacă ați citit deja mare parte din aceste cărți, iată o zi potrivită să vă reamintiți ce ați învățat din ele și cu ce v-au ajutat 🙂

Dacă vă încadrați în vreuna dintre aceste categorii, vă așteptăm cu drag comentariile în secțiunea de mai jos!

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: