Frumusețe în întuneric #5 – Scopul artei


…arta nu ar trebui să aibă de-a face cu exprimarea de sine sau cu satisfacerea sinelui. Arta nu ar trebui să fie despre sine. Paradoxul este că arta trebuie cu necesitate să fie creată de un Sine și va atrage în mod necesar o anumită măsură de atenție sau considerație față de artist. Dar scopul ar trebui să fie ca acel lucru să atragă atenția, în cele din urmă, către ceva diferit de Sine. Pentru un creștin, asta înseamnă să accept acest paradox cunoscând, sau cel puțin sperând, că ceea ce exprim eu, deși pornește din cele mai intime încăperi ale inimii mele, poate conduce audiența dincolo de mine către Sinele Ultim, Cuvântul care a făcut lumea. Numai în acea măreață încăpere arta își va găsi cel mai bun scop, acela de a fi o cale care să ducă audiența Acasă.


Frumusețe în întuneric – gânduri despre comunitate, chemare și misterul creației este o serie de fragmente din cartea Adorning the Dark de Andrew Peterson

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: