Un strop de viață pentru părinți #24


Istoria continuă a Bisericii depinde și de noi, ca părinți după inima lui Dumnezeu, ca noi să le spunem copiilor despre credincioșia lui Dumnezeu și să îi învățăm binecuvântările adevărului Său astfel încât ei la rândul lor să le spună copiilor lor și copiilor copiilor lor despre „puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată” (1 Petru 2:9).

Există un singur mod de a fi un părinte dătător de viață – oferindu-le copiilor tăi viața lui Dumnezeu.

Dacă lăsăm ca emoțiile să ne controleze, sentimentele puternice pot afecta modul în care interacționăm cu copiii noștri imaturi. Reacții pline de emoție, cum ar fi furia, judecata sau critica pot înlocui reacții grijulii și gândite.

În loc să fii un polițist al comportamentului, poți fi un sfătuitor al inimii. În loc să fii un adversar care presupune că îi vei prinde pe copiii tăi făcând ce e rău, poți deveni un susținător care se așteaptă să îi găsească făcând ce este bine. Aceasta este o atitudine dătătoare de viață.

Adevăratul nostru scop în calitate de părinți creștini este nu doar să ne asigurăm că copiii noștri devin o parte a vieții creștine, ci mai degrabă să ne asigurăm că noi, ca părinți, le facem cunoștință cu viața lui Hristos. Copiii noștri au nevoie să vadă și să experimenteze viața Dumnezeului Viu trăită în casele și în familiile noastre.

Clay și Sally Clarkson, The Lifegiving Parent

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: