Un strop de viață pentru părinți #9


…părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului.

Efeseni 6:4

Cu alte cuvinte, nu îi înfuria pe copiii tăi până la punctul în care devin descurajați și pierzi abilitatea de a ajunge la inimile lor.

„În schimb, creșteți-i!”

Asta nu se face cu o carte, un film sau o aplicație nouă. Nu se întâmplă trimițându-i pe copii la școala duminicală, un club biblic sau într-o tabără. Nu putem să delegăm creșterea altei persoane sau unui program. Numai noi, ca părinți, putem să ne creștem copiii. De aceea, Pavel face o poruncă din asta, nu o sugestie sau o opțiune – este o chestiune de supunere, nu de preferință.

[modelul după care ne-am crescut copiii se poate încadra în următorul acrostih – GIFTS = daruri] Darurile vieții (LifeGIFTS) pe care li le-am dat copiilor noștri spre creșterea lor au fost Harul (Grace), Inspirația (Inspiration), Credința (Faith), Instruirea (Training) și Slujirea (Service).

Clay și Sally Clarkson, The Lifegiving Parent

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: