Un strop de viață în preajma Paștelui #2


Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta, iubind pe Domnul Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui şi lipindu-te de El, căci de aceasta atârnă viaţa ta. (Deuteronomul 30:19-20)

O viață de credință este o viață de mulțumire – înseamnă o viață în care sunt dispus să experimentez completa mea dependență de Dumnezeu și să Îl laud și să Îi mulțumesc neîncetat pentru darul de a fi. O viață cu adevărat euharistică înseamnă a-I mulțumi totdeauna lui Dumnezeu, a-L preamări neîncetat și a fi din ce în ce mai mult surprins de abundența bunătății și iubirii lui Dumnezeu. Cum ar putea o asemenea viață să nu fie plină de bucurie? O viață cu adevărat transformată este aceea în care Dumnezeu a devenit centrul tuturor lucrurilor. Acolo, bucuria este mulțumire, iar mulțumirea este bucurie, și orice lucru devine un semn surprinzător al prezenței lui Dumnezeu.

Rugăciune:

O, Doamne, Tu nu ești departe de noi, căci în Tine noi toți ne aflăm viața, mișcarea și ființa. Tu, Cel care nu ține seama de vremurile de neștiință, lasă ca toți oamenii de pretutindeni să afle că trebuie se pocăiască.


Meditații pentru perioada Postului Paștelui, din cartea lui Henri Nouwen, „Show Me the Way: Daily Lenten Readings

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: