Noi apariții editoriale- Octombrie 2016


Dintre cele mai recente apariții de carte creștină, ne-au atras atenția următoarele titluri.

aijm-cover-265x380Apologetica in jurul mesei. Conversații pentru întreaga familie de Vlad Crîznic este o carte care își propune să răspundă la întrebările esențiale despre credința creștină în așa fel încât orice părinte, student sau elev să găsească nu doar un tipar după care să croiască la rându-i un răspuns, ci și uneltele necesare pentru a deveni un creștin mai bine informat, cu o credință puternică, fundamentată atât pe Scripturi, cât și pe rațiune, filosofie, literatură și artă. Zece întrebări esențiale, zece autori bine documentați, zece perspective relevante.

Dumnezeul risipitor. Recuperarea esenței creștinismului, de Timothy Kellerkeller

Într-o prezentare a cărţii „Argument pentru Dumnezeu”, Newsweek îl numea pe autorul acesteia, bine-cunoscutul pastor Timothy Keller, „un C.S. Lewis al secolului douăzeci şi unu”. În cartea de mai sus, Keller prezintă o explicaţie raţională a motivului pentru care ar trebui să credem în Dumnezeu. Acum, în Dumnezeul risipitor, el foloseşte una dintre cele mai cunoscute pilde creştine pentru a ne aduce un mesaj neaşteptat de speranşă şi salvare.

Recurgând la abordarea intelectuală, atât de caracteristică lui, pentru înţelegerea creştinismului, Keller ne dezvăluie mesajul esenţial al lui Isus din cea mai cunoscută pildă a Sa. În pilda aceasta, Isus ne arată harul risipitor al lui Dumnezeu atât faţă de oamenii nereligioşi, cât şi faţă de cei moralişti. Cartea de faţă îi va provoca atât pe evlavioşi, cât şi pe sceptici să vadă creştinismul într-o lumină cu totul nouă.

Către toate direcţiile… Cum vei şti încotro s-o apuci? de John Ortberg

Dumnezeu ţi-a deschis o uşă. Ce vei face?

ortbergRareori porunceşte Dumnezeu cuiva în Biblie să „stea“. Mai degrabă El deschide o uşă şi ne invită să-i trecem pragul – în necunoscut. Decizia de a ne încumeta să trecem ori să rămânem pe loc va influenţa în cele din urmă modul de viaţă şi dezvoltarea noastră ca persoană. Şi nu e vorba de o singură usă. Dumnezeu pune în faţa noastră multe uşi în fiecare zi. Cei care îşi dau seama de ele şi le trec pragul au parte de o viaţă plină de aventuri divine. Ce se întâmplă cu ceilalţi? Ei bine… nu doar că rateaza aventuri şi experienţe incredibile, dar nici nu iau parte la lucrările minunate pe care Dumnezeu le-ar fi avut pregătite pentru ei.

În „Către toate direcţiile… Cum vei şti încotro s-o apuci?”, renumitul autor John Ortberg te ajută să:

  • Identifici ocaziile divine ce se ivesc zilnic în calea ta;
  • Depăşeşti teama că vei pierde ocaziile favorabile sau că vei face alegeri greşite;
  • Păşeşti cu încredere pe uşile ce ţi-au fost puse înainte.

Dumnezeu a plănuit ca viaţa ta să fie o aventură extraordinară. Tot ce trebuie să faci este să intri pe uşa. Cine ştie? S-ar putea să ai parte de o experienţă cu impact veşnic.

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: