Oamenii din biserici – inclusiv pastorii – au fost zdrobiți de sentimente de vinovăție din pricina neputinței lor de a avea în mod regulat un timp de liniște sau un timp pentru meditație zilnică. Apoi, chiar când l-au avut, au constatat că timpul acesta nu aducea, de fapt, sănătate sufletului. Problema ta nu sunt primele cincisprezece minute ale zilei. Ea constă din următoarele douăzeci și trei de ore și patruzeci și cinci de minute care urmează. Trebuie să-ți aranjezi zilele astfel încât să trăiești o stare de mulțumire totală, de bucurie și încredere în viața ta de fiecare zi cu Dumnezeu.

Dallas Willard, citat în „Grija pentru suflet” de John Ortberg

Reclame

7 gânduri despre “Un strop de viață #591

 1. Apreciez munca aceasta cu blogul, chiar sunt abonat si majoritatea citatelor imi plac, totusi, Orberg si Keller si Willard…atata umanism si atata vorba despre „cum sa faci ca sa iti fie mai bine, sa ai mai multa bucurie si sa traiesti super”. Consider ca nu sunt prea multi scriitorii cu adevarat dornici sa indrepte priivirile oamenilor, deja prin cartile crestine se face o afacere. Cu siguranta inaintasii nostrii au avut mai multe de spus despre credinta, decat oamenii astia care imbratiseaza neo-paganismul si invatatura new age despre : cum sa iti fie mai bine…

  1. Mulţumim pentru comentariu şi vă respectăm opinia! Totuşi, cred că dacă citeşti în întregime măcar unele dintre cărţile autorilor menţionaţi, acestea nu-ţi trezesc sentimentul că ar fi vorba despre „umanism si atata vorba despre “cum sa faci ca sa iti fie mai bine, sa ai mai multa bucurie si sa traiesti super””. În al doilea rând, nu cred că este just să generalizăm cu privire la publicarea cărţilor creştine şi la motivaţia din spatele acesteia. Sunt destule cărţi publicate al căror mesaj nu cred că le face atât de vandabile încât să constituie o afacere profitabilă (prin faptul că mesajul lor este unul contra culturii în care trăim). În al treilea rând, credem că există oameni credincioşi în fiecare generaţie, motiv pentru care am oferit citate din cărţi scrise în diferite perioade istorice, dacă veţi avea dorinţa şi răbdarea să căutaţi prin arhive. Cred că s-a nimerit să fie mai multe la rând din aceeaşi autori şi poate, de aici, acest sentiment. Dar nu cred că citatele respective trimiteau cu gândul la filosofia new-age sau altele asemenea, pentru că avem mare grijă la ce postăm. Apreciem feed-back-ul pentru că ne ajută să fim vigilente şi promitem să fim atente în continuare la conţinutul postărilor şi sperăm să fiţi îngăduitor cu noi!

   1. e parerea mea, poate unde sunt orientat si miscat mai mult de oameni ai credintei mai vechi (Tozer, Ravenhill, Torrey s.a.) care erau, din punctul meu de vedere, mai orientati catre Dumnezeu si catre o trezire in biserica (si mai ales in Biserica). Intr-adevar, am reactionat astfel pt ca a fost o succesiune de citate despre acesti autori, iar despre John Ortberg m-am documentat putin. Si o spun din postura unui om care s-a intors la Dumnezeu tocmai din mentalitatile New-Age gen „esti ceea ce gandesti”.
    In orice caz, apreciez ca mi-ati raspuns, chiar apreciez foarte mult. Dumnezeu sa va binecuvinteze si de asemenea sa binecuvinteze si aceasta lucrare.

   2. Da, înţelegem, şi noi îi apreciem pe cei pe care i-aţi menţionat, dar într-adevăr nu au fost citaţi la fel de des. Tozer a mai fost, va mai fi şi în curând. Domnul să vă binecuvânteze şi sperăm să fim o încurajare în continuare!

  2. Mulțumim mult pentru că v-ați exprimat opinia! Ne bucurăm să avem cititori activi și cu discernământ. Este adevărat, poate, publicate consecutiv și mai ales scoase din context, anumite citate ar da impresia unor învățături umaniste. Însă cu siguranță nu cărțile în integral, iar cel puțin despre cei trei autori enumerați știm că au ca influențe (sau chiar surse biblografice) autori clasici, consacrați. Am evitat, în emisiunile noastre și pe blog, autorii despre care se știe explicit că sunt departe de învățăturile curate ale Evangheliei.
   Vă mulțumim pentru timpul acordat scrierii acestui comentariu. Vom lua aminte la aceste sugestii pentru a avea un echilibru între contemporani și înaintași (în perioada imediat următoare cu siguranță vor apărea postări din surse noi).
   Toată slava să fie a Domnului!

   1. Sper ca intelegeti ca nu este o acuzatie la adresa dvs, ci doar o observatie personala.
    Da, sunt abonat si primesc fiecare citat pe care il postati, uneori, daca nu avem timp de citit o carte, putem sa luam aminte macar la citatele folositoare din acestea.

   2. Cu siguranță nu a fost percepută ca o acuzație. Dimpotrivă, a fost un comentariu constructiv.
    Apreciem fidelitatea dumneavoastră!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s