CEOV S23 – Ep.10 – „Destinat pentru a crede?” de John C. Lennox


În episodul de astăzi vă invităm să abordăm o temă deosebit de importantă.

Am ales cartea lui John Lennox, Destinat pentru a crede? Suveranitatea lui Dumnezeu. Libertatea, credința și responsabilitatea omului, pentru a trata această problemă deosebit de complexă și de multe ori spinoasă. Tema determinismului, în special în mediul teist unde este folosit termenul de „predestinare” naște polemici pătimașe și tinde să polarizeze, fără ca discuția să ducă de fapt undeva.

Credem, însă, că John Lennox este potrivit să abordeze acest subiect de pe poziția savantului, care cercetează, care nu se inflamează, care citează toate sursele în mod obiectiv și fără atac la persoană, care recunoaște cu smerenie când anume lucrurile nu pot și nu trebuie absolutizate – o smerenie venită tocmai de la cineva atât de documentat, înzestrat cu o inteligență sclipitoare, și care este pasionat, prin aceste daruri ale sale, să caute adevărul.

Așadar, cu calm și înțelepciune, ne dorim să lăsăm în urmă orice prejudecată și paradigmă omenească și să vedem ce are de spus cu adevărat Biblia despre subiect, dar și John Lennox, în cartea Destinat pentru a crede?.

Alte cărți de John Lennox:

„Șapte zile care împart lumea. Începutul conform Genesei și științei”

„Unde e Dumnezeu în vremea coronavirusului?”

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: