Noutăți editoriale – Martie 2023


A venit timpul pentru prima listă de noutăți din anul 2023 și am adunat destul de multe titluri demne de luat în considerare –  sperăm să vi se pară și vouă interesante!

În primul rând, ne bucurăm foarte mult de apariția unei cărți foarte dragi sufletului nostru. Noi am prezentat încă din cel de-al doilea sezon CARTEA E O VIAȚĂ O făptură atât de minunată și Creaţi după chipul Său de Philip Yancey și Dr. Paul Brand. Încă de pe atunci, stocul fusese epuizat si aproape ne pierdusem speranța că va mai fi reeditată, când – surpriză! La editura Scriptum a apărut ediția actualizată și combinată a celor două cărți: O făptură atât de minunată.

Vă vom împărtăși și mai mult din bucuria noastră într-un episod care va fi înregistrat foarte curând, așa că stați pe aproape!

Și tot într-o viitoare emisiune vom prezenta și o nouă carte de Timothy Keller, apărută la editura Gramma: Orice faptă bună. Munca ta și lucrarea lui Dumnezeu. Un subiect foarte important, am spune noi, așa că abia așteptăm să îl discutăm într-un episod foarte apropiat.

De asemenea, alte două surprize au fost Desființarea omului și Scrisori către o doamnă din America de C.S. Lewis. Evident că nu puteau să ne scape cărțile lui Lewis, așa că și ele vor fi prezentate în două episoade CARTEA E O VIAȚĂ care vor apărea curând!

O carte care se asortează foarte bine cu Apoftegmele Părinților deșertului. Versiunea coptă sahidică sau Patericul copt, materialul seriei pentru Postul Paștelui din 2022, Apoftegmele Părtinților pustiei este Monahul și scribul. Creștinismul egiptean între idealul monahal și cultura scrisă, de Alin Suciu, apărut la editura Spandugino – o culegere de studii cu privire la texte timpurii din zona creștinismului răsăritean, în special a celui copt.

De asemenea, o apariție foarte importantă este volumul Dilemele fidelității. Condiționări culturale și teologice în traducerea Noului Testament, de Emanuel Conțac, apărut la editura Ratio et Revelatio.

Tot de la editura Ratio et Revelatio menționăm și Ființa consumată. Economia și doctrina creștină de William T. Cavanaugh.

La editura Newordpress a apărut cartea Cum să-i faci pe copiii tăi să ia aminte, fără să-ți pierzi mințile de Kevin Leman.

Iar la editura Pleroma a apărut cartea Odihnă la Umbra Celui Atotputernic. Meditații Biblice din vremea pandemiei de Ciprian-Flavius Terinte.

Alte mențiuni:

Editura Doxologia:
Despre credință și virtuți – Sfântul Ciprian al Cartaginei
Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar – Ioan-Florin Florescu
Biserica și Statul: perspective diacronice asupra unei relații polivalente – Ediție îngrijită de: Răzvan Brudiu, Mihail K. Qaramah

Pentru copii, menționăm seria Povești care spun adevărul, o serie de cărți ilustrate cu povestiri/teme biblice potrivite pentru preșcolari sau ca prime lecturi independente, unele dintre ele scrise de autori cunoscuți, și care abordează teme mai puțin discutate (despre discriminare, revenirea lui Isus, cerul, moartea lui Lazăr, rugăciunea, etc) și Biblia – Infografice pentru copii.

Nu în ultimul rând, amintim că la editura Predania a apărut volumul 7 din seria Anne de la Green Gables de L.M. Montgomery – Casa plopilor fremătători.

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: