Un strop de viață pentru părinți #85


Este vital să crezi și să recunoști că nu deții nicio putere prin care îți poți schimba copilul.

Părinții trebuie să aibă în vedere mai presus de orice nevoia de transformare a inimii copilului, iar când vine vorba de inimă, noi toți trebuie să recunoaștem că nu avem cum să schimbăm inima unei alte ființe umane.

Să crești copii nu înseamnă să trăiești o serie de evenimente dramatice de tipul confruntare-mărturisire, ci este vorba mai degrabă de un proces care durează toată viața și care presupune conștientizarea păcatului și transformarea progresivă. Atunci când îi pui în față fapta sa, copilul de patru ani nu va spune: „Sunt un egocentric idolatru și rebel care are nevoie de salvare.” Adolescentul din casa ta nu va deveni deodată un alt om, iar tânărul va avea nevoie în continuare de înțelepciunea părintească. Cred că dorința de a vedea în copiii noștri o transformare miraculoasă peste noapte ne aduce numai necazuri.

Paul David Tripp, Pentru părinți: 14 principii biblice care îți pot schimba radical familia

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: