Un strop de viață pentru părinți #71


Când copiii vorbesc pe un ton mânios, obraznic sau plângăcios (1)

Când ripostăm, suntem neputincioși și impulsivi. Asta este ceea ce facem când ne simțim jigniți și mânioși. Când reacționăm, ne gândim, ne stăpânim și o facem cu intenție. Asta este ceea ce facem când vedem o situație negativă ca pe o ocazie bună pentru creștere, cizelare și binecuvântare.

Să ripostezi sau să nu ripostezi?

În esență, reacționăm atunci când încetăm să mai fim surprinși de caracterul copilăros, imaturitate și păcătoșenie.

A fi părinți buni înseamnă să fim pregătiți să vedem toate aceste momente ca ocazii în care să arătăm care este reacția adecvată unii față de alții prin felul în care noi reacționăm în mod potrivit.

Suntem mame și tați împuterniciți de Duhul Sfânt să binecuvântăm, nu să blestemăm, să oferim consecințe pline de iubire și disciplinări blânde, alegând să facem ceea ce spunem.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: