Un strop de viață pentru părinți #60


Când copilul tău nu ți se supune

Dacă Dumnezeu accentuează beneficiile supunerii în Cuvântul Său, atunci și eu aș face bine să le accentuez în modul în care îmi cresc copiii.

Scenariu pentru părinți:

Eu: „Ce se întâmplă când nu asculți/nu te supui?”

Copil: „Lucrurile nu merg bine.”

Părinții trebuie să fie cu ochii în patru pentru a observa modurile în care copiii lor primesc binecuvântări pentru faptul că ascultă de Domnul și să fie grabnici în a le arăta care sunt acele beneficii.

Consecințele (pentru nesupunere) ar trebui să fie pline de iubire, logice și limitate.

Fiecare ocazie în care reacționez cu blândețe, fiecare moment în care caut să atrag inima copilului meu cu bunătate plină de iubire și fiecare oră în care aleg să meditez asupra a ceea ce este adevărat și pur și frumos la a fi mamă, pregătesc terenul pentru ca lucrurile să meargă bine pentru mine și să-L onorez pe Dumnezeu.

Tată, Îți mulțumesc că ne-ai dat limite. Știu că Tu dorești ca copiii Tăi să te asculte astfel încât să ne meargă bine. Am nevoie de reamintirea acestui lucru la fel ca copiii mei. Ajută-mă să fiu acel gen de părinte care e dispus să investească timp în a-i învăța pe copiii mei cu răbdare și înțelegere. Dă-le copiilor mei inimi ascultătoare care caută să facă ce este bine dintr-o inimă plină de iubire și de dorința de a mă onora pe mine și a Te onora pe Tine! Transformă-ne pe toți, Tată, că să primim binecuvântările Tale și ca să ne meargă bine. În numele lui Isus, amin.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: