CARTEA E O VIAȚĂ S20 Ep.7 – „De ce Binele se cuvine să ne afle pregătiți” de Mihai Frățilă


În acest episod vă prezentăm un volum inedit, cizelat de experiența îmbolnăvirii de COVID-19 a autorului.

Este vorba despre volumul De ce Binele se cuvine să ne afle pregătiți scris de Mihai Frățilă, episcop greco-catolic de București.

SubintitulatUn jurnal din vremea pandemiei, volumul cuprinde 13 capitole, 13 meditații pe marginea unui pasaj din Evanghelii, pe care episcopul le folosește ca punct de plecare, suport biblic pentru îndemnurile și reflecțiile sale.

După însănătoșire, Mihai Frățilă a revizuit drastic textul pe care îl avea în lucru, totul în lumina experienței bolii. Gabriel Liiceanu, directorul Editurii Humanitas, l-a întrebat: „V-a fost de ajutor credința, Monseniore?” Deși firească, întrebarea m-a surprins, recunoaște Mihai Frățilă. Am recunoscut cât de greu mi-a fost în primele zile ale bolii și că abia întors acasă am reușit să-mi recapăt liniștea. Mi-am amintit cum mă rugasem la spital ca să-mi pot păstra calmul: o rugăciune de tranșee, în care predomina anxietatea, oferindu-i totul lui Dumnezeu ca să pot fi răbdător și să accept că nicio o consolare filosofic-rațională nu-și mai găsea locul. Orice comentariu sau lamentare, dar și actele de cutezanță deveniseră de prisos. Minuscula așchie de Cruce îmi fusese încredințată și trebuia să o fac o vreme, atât cât îmi fusese hărăzit.

PS: Celelalte cărți de Mihai Frățilă prezentate pe blog: Poate fi trimis Dumnezeu în exil? și Există o zare.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: