Un strop de viață în preajma Paștelui #22


Să-L iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată mintea ta şi cu toată puterea ta. (Marcu 12:30)

A trăi o viață spirituală înseamnă a trăi în prezența lui Dumnezeu. Fratele Laurențiu, un călugăr carmelit din secolul al XVII-lea, scria în cartea sa, Practicarea prezenței lui Dumnezeu: „Nu este necesar să fii mereu la biserică, pentru a fi cu Dumnezeu. Am putea face un oratoriu în inima noastră, unde să ne retragem din timp în timp, pentru a vorbi cu El, în supunere, smerenie și dragoste. Oricine este capabil să poarte asemenea conversații cu Dumnezeu, unii în măsură mai mare, alții în măsură mai mică. El știe ce putem face. Așadar, să începem. Să avem curaj.”

Știu că, pentru a practica prezența lui Dumnezeu cu adevărat, inima trebuie să fie golită de alte lucruri, pentru că Dumnezeu va stăpâni doar asupra inimii; și nu o poate stăpâni dacă ea nu s-a golit de orice altceva, nici nu poate face ce dorește în ea, dacă inima nu s-a păstrat liberă pentru El.”

În simplitatea lui, mesajul Fratelui Laurențiu este foarte profund. Pentru cel ce se apropie de Dumnezeu, totul devine una. Doar Dumnezeu contează, iar în Dumnezeu, toți oamenii și toate lucrurile sunt îmbrățișate cu dragoste. A trăi în prezența lui Dumnezeu înseamnă a trăi cu o inimă curată, simplă, și a accepta în întregime voia Lui. Aceasta necesită o alegere, o decizie și mult curaj. Este semnul adevăratei sfințenii.

Rugăciune:

Doamne drag, Tu ai spus odată,

că voia Celui ce Te-a trimis este să nu pierzi nimic din ce Ți s-a dat.

Aceste cuvinte sunt o sursă de mare consolare pentru mine.

Aceste cuvinte demonstrează că Tu ai venit cu adevărat în această lume ca să mă salvezi,

să mă eliberezi de lanțurile răutății și ale păcatului,

și să mă duci în casa Tatălui Tău.

Aceste cuvinte revelează faptul că Tu lupți cu toate puterile

care mă îndepărtează de Tine.

O, Doamne, ajută-mă ca, în libertate, să-Ți aleg dragostea,

ca să nu fiu pierdut.


Meditații pentru perioada Postului Paștelui, din cartea lui Henri Nouwen, „Show Me the Way: Daily Lenten Readings”.

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Un gând despre „Un strop de viață în preajma Paștelui #22”

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: