Descoperă numele lui Isus – Împăratul Împăraților


Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit și am venit să ne închinăm Lui. (Matei 2:2)

Atât la începutul, cât și la finalul vieții pământești a lui Isus, oameni dintre neamuri au proclamat regalitatea Sa. Magii au fost primii neevrei care L-au căutat pe Isus. Și au făcut acest lucru deoarece cosmosul a anunțat nașterea Sa într-un chip atât de glorios, încât ei au ajuns la concluzia că Cel ce Se născuse trebuia să fie de neam împărătesc.

Prima oară Isus a venit ca un Împărat umil, dar Se va întoarce ca un Împărat războinic ca să revendice ceea ce este al Lui de drept. Ioan ne vorbește despre realitatea prezentă în cer: „Pe haină și pe coapsă avea scris numele acesta: Împăratul Împăraților și Domnul Domnilor” (Apoc. 19:16).

Împărate preaînalt, Tu meriți toată cinstea și lauda mea. Iartă-mă pentru numeroasele momente în care sunt atât de egocentric încât practic neg regalitatea Ta. Ce mare privilegiu am să mă închin Ție! Îți mulțumesc pentru speranța pe care o avem că într-o zi ne vom închina Ție împreună cu îngerii și cu sfinții care au ajuns înaintea noastră în glorioasa sală a tronului Tău. Abia aștept!

Asheritah Ciuciu, Descoperă frumusețea numelor lui Isus

Mai multe resurse conexe aici.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: