Un strop de viață pentru părinți #77


Pe măsură ce capătă mai multă independență

Există o perioadă în care trebuie să stăm aproape de ei, protejându-i. Dar există și un moment în care trebuie să ne dăm la o parte când intră pe autostrada vieții.

Scenariu pentru părinți:

Fă tu. Eu o să privesc.

Trebuie să acceptăm faptul că ceea ce facem bine și ceea ce facem greșit nu este totuna cu ceea ce vor deveni în final copiii noștri.

Tată, vreau să fiu o mamă/un tată bun/ă. Dorința mea e să-mi cresc copilul să Te cunoască pe Tine și să ducă o viață evlavioasă care Te onorează pe Tine. E greu să îi las să crească uneori, dar știu că este spre binele lor și al meu. Ajută-mă să am înțelepciunea de a ști când și cum să le ofer independența de care au nevoie. Indiferent unde se duc sau ce fac, știu că privirea Ta iubitoare este asupra lor, protejându-i. Îți mulțumesc, Doamne, că ești întotdeauna aproape. Îndepărtează fricile și mândria de mine. Amintește-mi că Tu ești suveran. Ajută-mă să îi îngrijesc oferindu-le doza potrivită de călăuzire și libertate. În numele lui Isus, amin.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: