Un strop de viață pentru părinți #63


Când copiii tăi îți rănesc sentimentele

Scenariu pentru părinți:

„Nu cred că asta vrei să spui.”

„În plus, nimic din ce faci sau spui nu poate schimba iubirea mea pentru tine. Te iubesc chiar și acum, chiar în acest moment.” Când înfrunt cuvintele lui pline de furie și îl asigur de iubirea mea necondiționată, văd efectiv cum trupul i se relaxează de ușurare că nu m-a rănit până la urmă.

Asta îmi dă o șansă să îi reamintesc cine este cu adevărat, un copil plin de emoții puternice, care face greșeli, dar care este iubit necondiționat.

Doamne, mărturisesc că deseori spun lucruri pe care le regret. Ajută-mă să-mi păzesc gura, astfel încât să spun doar ceea ce dă viață și îi încurajează pe alții. Fă ca acest lucru să fie adevărat în mod special atunci când îi vorbesc copilului meu. Dă-mi o inimă care să nu fie exagerat de sensibilă; mai degrabă dă-mi o inimă plină de milă și har. Ajută-mă să nu iau personal cuvintele copiilor mei, ci să-i binecuvântez mereu în loc să-i blestem. Călăuzește-mă astfel încât să-i învăț să folosească vorbe bune și să-și gestioneze emoțiile în moduri potrivite. Îți mulțumesc, Doamne, că ești cu mine, așa că nu trebuie să încerc să îi cresc prin propria mea putere. Mă încred în Tine pentru vindecare și călăuzire în relațiile din casa mea. În numele lui Isus, amin.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: