Un strop de viață pentru părinți #59


Când (copiii) plâng din orice

Când sunt bebeluși, e treaba noastră să-i liniștim, dar pe măsură ce cresc, trebuie să-i învățăm să se liniștească singuri.

Mergi, nu alerga. Spune „Te aud… vin!”.

Empatia este esențială la orice vârstă și în orice etapă. Să nu obosim din pricina plânsetelor lor. Rămâi calm, mergi încet și înfașă-i cu blândețe, cu grijă, îngrijire și bunătate. Și nu uita: când ei plâng după tine, strigă și tu la Domnul după ajutor!

Doamne drag, Îți mulțumim că ne auzi plânsetele și ne încredem în Tine să-i mângâi și să-i liniștești pe copiii noștri când plâng. Dă-ne înțelepciune să știm cum să reacționăm la neliniștea lor emoțională. Și Îți mulțumim pentru modul în care Tu aduni lacrimile noastre într-o sticlă, fără să Te saturi de noi în slăbiciunile noastre. Vrem să fim mai asemănători cu Tine în această privință. Ajută-ne să iubim așa cum iubești Tu. În numele lui Isus, amin.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: