Devenind o prezență vindecătoare #51


Dacă Isus Însuși avea nevoie de solitudine pentru revigorare, cu cât mai mult avem noi nevoie de ea! Majoritatea dintre noi nu ne putem lua patruzeci de zile și nopți pentru a ne retrage într-un loc liniștit sau în munți, însă putem găsi alte metode de a crea acest spațiu. Spre exemplu, putem crea un colț liniștit în casa noastră, în care să practicăm zilnic tăcerea. Poate aveți un birou sau o cameră în care să vă puteți duce și să închideți ușa pentru câteva minute, înainte de a pregăti cina, sau puteți sta în dormitor în liniște dimineața, cât timp soțul sau soția se pregătește pentru a pleca la muncă. Plimbările sau alergatul ne pot oferi, de asemenea, acea liniște de care avem nevoie. Așa cum Isus mergea aproape nouăzeci de mile, din Galileea până la Ierusalim (ceea ce Îi oferea aproape cinci zile de solitudine, Ioan 7:10), și noi putem să facem o plimbare sau să alergăm dis de dimineață, sau după apus, în liniștea serii.

Când pătrundem pe tărâmul tăcerii, observăm ce este în inimile noastre. Dumnezeu vorbește inimii noastre, oferind duhului nostru direcție, încurajare, reînnoire și înțelepciune. Când ascultăm cu atenție, putem să înțelegem tiparele pe care le vedem în viețile noastre, ușile pe care El le închide, mustrările care ne îndreaptă în altă direcție. Asta ne va ajuta să discernem mai bine planul Lui cu noi.

Ce se întâmplă când nu suntem reînnoiți în Hristos, când nu practicăm disciplina tăcerii? Devenim deconectați, în relația cu Dumnezeu, pentru că nu-I putem vedea călăuzirea. În schimb, lumea pătrunde și ne erodează ideile, sentimentele, mințile și inimile cu propriile valori, motivații și principii. Credința noastră este redusă la câteva afirmații de credință, în loc să fie sursa și direcția în care ne trăim viața de zi cu zi.

Cu cât mai mult ne liniștim sufletul înaintea lui Dumnezeu, cu atât mai mult Îi vom auzi glasul. Atunci când creăm spațiu pentru El, Dumnezeu intră în liniștea noastră.


Renewing You: A Priest, a Psychologist, and a Plan, de Rev. Dr. Nicholas G. Louh & Dr. Roxanne K. Louh, Ancient Faith Publishing

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: