Frumusețe în întuneric #1 – Numele cel nou


La fel cum bradul se întinde spre cer cu o nevoie foarte diferită de cea a palmierului, la fel și fiecare om stă înaintea lui Dumnezeu și îi oferă o umanitate diferită Aceluiași Tată. Și, pentru fiecare, Dumnezeu are un răspuns diferit. Cu fiecare om are un secret – secretul unui nume nou. În fiecare om există o singurătate, o încăpere interioară a unei vieți aparte în care numai Dumnezeu poate intra… o încăpere în care niciun frate, nicio soră nu poate intra.

Din aceasta rezultă că există o încăpere și în – (O, Doamne, smerește și acceptă-mi vorbele) – Dumnezeu Însuși în care nimeni nu poate pătrunde decât un om anume – încăpere din care acel om trebuie să extragă revelații și putere pentru confrații săi. Pentru asta a fost el făcut – să dezvăluie lucrurile secrete ale Tatălui. (George MacDonald citat de C.S. Lewis în George MacDonald: An Anthology 365 Readings)


Frumusețe în întuneric – gânduri despre comunitate, chemare și misterul creației este o serie de fragmente din cartea Adorning the Dark de Andrew Peterson

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: