Un strop de viață în preajma Paștelui #4


După aceea, Isus a ieşit afară şi a văzut pe un vameş, numit Levi, şezând la vamă. Şi i-a zis: „Vino după Mine!” Vameşul a lăsat totul, s-a sculat şi a mers după El. (Luca 5:27-28)

Viețile noastre sunt create să devină ca viața lui Isus. Scopul misiunii lui Isus a fost să ne aducă în casa Tatălui. Isus nu a venit doar să ne elibereze din lanțurile păcatului și morții, ci și să ne conducă în intimitatea vieții Sale divine. Este dificil să ne imaginăm ce înseamnă aceasta cu adevărat. Tindem să punem accent pe distanța dintre Isus și noi înșine. Îl vedem pe Isus drept Fiul atotputernic și atotștiutor al lui Dumnezeu, de neatins pentru ființele umane păcătoase și frânte. Uităm însă că Isus a venit să ne ofere însăși viața Lui. El a venit să ne aducă în comuniunea plină de dragoste cu Tatăl. Abia atunci când recunoaștem scopul misiunii lui Isus, înțelegem însemnătatea trăirii vieții spirituale. Tot ce Îi aparține lui Isus ne este oferit nouă în dar.

„A fi în lume, dar nu din lume”. Aceste cuvinte rezumă foarte bine modul în care Isus vorbește despre viața spirituală. Este o viață în care suntem total transformați prin puterea Duhului, și totuși este o viață în care totul pare să rămână la fel, la prima vedere. A trăi o viață spirituală nu înseamnă că trebuie să renunțăm la familiile sau slujbele noastre, să ne retragem din activitățile sociale sau să ne pierdem interesul pentru literatură sau artă; nu presupune forme drastice de ascetism sau ore lungi de rugăciune – aceste schimbări pot veni ca urmare a trăirii vieții spirituale, și pentru unii oameni, acestea s-ar putea să fie necesare sau obligatorii. Însă câți oameni există pe pământ, în atâtea moduri poate fi trăită viața spirituală. Ceea ce este nou este faptul că ne-am mutat atenția de la lucrurile cele multe ale lumii, la împărăția lui Dumnezeu. Ceea ce este nou este faptul că am fost eliberați de constrângerile lumii și ne-am ațintit inimile asupra singurului lucru necesar. Ceea ce este nou este că nu mai experimentăm lucrurile, persoanele sau evenimentele ca un lung șir de lucruri pentru care ne îngrijorăm, ci începem să ne experimentăm drept o bogată varietate de moduri în care Dumnezeu Își face cunoscută prezența.

Dacă Îmi slujeşte cineva, să Mă urmeze; şi unde sunt Eu, acolo va fi şi slujitorul Meu. Dacă Îmi slujeşte cineva, Tatăl îl va cinsti. Ioan 12:26


Meditații din cartea lui Henri Nouwen, „Show Me the Way: Daily Lenten Readings

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: