Un strop de viață pentru părinți #8


Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă! Psalmii 90:12

Cuvântul ebraic pentru „a număra” poate însemna și „a pregăti”, deci Moise ar putea să spună și „învață-ne să ne pregătim zilele”. Sau, ca să vorbim în limbaj normal, „Arată-ne cum să ne planificăm viețile astfel încât să-Ți fim pe plac, Doamne.”

O viață plină și plină de sens nu va apărea din întâmplare, ci în urma planificării pline de grijă și a unei inimi care s-a întors să-L urmeze pe Dumnezeu.

Noi îi învățăm să se gândească la Dumnezeu nu doar ca la o sursă impersonală a adevărului care trebuie cunoscut sau ca la creatorul regulilor care trebuie respectate, ci ca la Dumnezeul viu în care își vor găsi adevărata viață și cu care să dezvolte o relație reală.

Dacă e ceva ce ne învață Scriptura cu privire la creșterea copiilor asta este faptul că cea mai importantă slujbă a noastră este să-i călăuzim pe copii pe calea vieții cu Dumnezeu. De aceea este foarte important să-L vadă pe Dumnezeul cel viu în casele noastre.

Clay și Sally Clarkson, The Lifegiving Parent

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: