Oameni ai cărții #15 – Cărțile sunt menite să fie date mai departe


Într-o lume a titlurilor de ziare și a concepțiilor despre lume și viață derutante, în mijlocul nenumăratelor distrageri ale tehnologiei, copiii au nevoie de adulți care să-i atragă spre darul și înțelepciunea poveștilor bune. Au mare nevoie ca imaginația lor să fie formată de frumusețe, de un vocabular suficient de mare ca să-și exprime visurile. Unul dintre cele mai pline de putere moduri prin care tu ca cititor poți fi o persoană care dăruiește, dând mai departe darul vieții de lectură, este prin cultivarea lecturii în viața copiilor din grija ta. Fie că ești părinte, hotărât să faci din viața de lectură un ritm și o bucurie în structura zilnică a casei tale; fie că ești profesor, cu o întreagă adunare de minți curioase în grija ta zilnică; sau un mentor, un prieten sau o mătușă/un unchi… ai puterea să dăruiești darul plin de putere și formator de suflete al lecturii.


Cărțile care m-au format – Cristina Boșca

  1. Devenind femeia visurilor lui de Sharon Jaynes

Această carte m-a încurajat foarte mult într-o perioadă în care eram cuprinsă de deznădejde și m-a ajutat să înțeleg rolul minunat și unic pe care Dumnezeu mi l-a dat mie în viața logodnicului meu. O consider o carte perfectă pentru toate fetele care sunt într-o relație de logodnă/căsătorie pentru că autoarea oferă pași practici care, aplicați, duc la îmbunătățirea radicală a climatului din relație.

  1. Vânt proaspăt, foc proaspăt de Jim Cymbala

Am învățat din cartea menționată mai sus despre puterea rugăciunii și consider că mi-a schimbat mentalitatea despre această armă spirituală pe care o avem la dispoziție. Mi-a plăcut cartea pentru că am observat cum Dumnezeu poate să schimbe situațiile imposibil de rezolvat omenește într-un mod miraculos când creștinii se lasă total în brațul Lui și trăiesc în dependență de El.

  1. Cele cinci limbaje ale iubirii de Gary Chapman

O carte foarte dragă mie și pe care o recomand cu toată căldura tuturor celor care sunt într-o relație. Mie mi-a schimbat total viziunea cu privire la comunicarea din cadrul cuplului, pentru că am descoperit în ea o colecție de sfaturi, probleme și soluții pentru a trăi armonios și împlinit într-o relație. Am descoperit în ea soluții la probleme cu care adesea m-am confruntat pe parcursul anilor și nu am știut cum să le gestionez ca să nu ducă la conflict.

  1. În ce fel sunt eu inteligent? de Dr. Kathy Koch

Această carte am descoperit-o pregătindu-mă pentru lucrarea de licență și regret că doar la această vârstă am citit-o, pentru că m-ar fi ajutat să mă dezvolt mai mult în adolescență. Este o carte valoroasă în care autoarea prezintă teoria inteligențelor multiple dintr-o perspectivă creștină, arătând că Dumnezeu ne-a creat cu mai multe inteligențe care pot să fie dezvoltate într-un context favorabil. O recomand cu drag adolescenților și părinților care doresc să-și ajute copiii în a se dezvolta la potențialul lor maxim.


Oameni ai cărții este o serie de citate și liste de lectură din și inspirate de cartea Book Girl de Sarah Clarkson.

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: