Un strop de viață #549


Nu există răspunsuri corecte la întrebări greșite. Căutătorii de adevăr încep, în general, prin a căuta răspuns la întrebarea ”Ce?”. Atitudinea lor este greșită. Pilat a comis aceeași eroare: ”Ce este adevărul?” a întrebat și el. Înaintea lui se afla Adevărul în persoană, dar Pilat nu l-a băgat în seamă. El a formulat falsa prezumție că adevărul este concluzia unor discuții, o colecție seacă de afirmații.

Realitatea este că ”Adevărul” nu este un ”ce”, ci un ”Cine”. Dumnezeu și Fiul Său, Isus Hristos, sunt Adevărul. Doar Sfânta Treime conține corespondența desăvârșită între cuvânt și toate lucrurile create, văzute sau nevăzute.

Richard Wurmbrand, citat în „Amintiri cu sfinți” de Daniel Brânzei

Autor: Irina Enache

Sunt absolventă a Facultăţii de Biotehnologii, din ianuarie 2015 lucrez într-o multinațională şi am fost voluntar la „Radio Vocea Evangheliei“ din 2011 până în 2020. Prima mea colaborare cu RVE a fost reprezentată chiar de primul episod al emisiunii „Cartea e o viaţă“. Pentru mine, emisiunea și blogul sunt modalitățile de a folosi una dintre pasiunile mele, lectura, în folosul altor cititori interesaţi. Autorii care m-au influențat cel mai mult și continuă să mă inspire sunt J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis. În 2019 am absolvit un curs de consiliere creștină, lucru care s-a reflectat în genul de cărți pe care le-am citit și care mă pasionează. Am abordat de asemenea un subiect mai puțin discutat în mediul românesc, cel al bolilor psihice, privit dintr-o perspectivă creștină, iar rezultatele studiului meu le puteți găsi pe blogul https://intunericulnuvabirui.wordpress.com/. Mă puteți găsi și pe Goodreads pentru a vedea ce mai citesc: https://www.goodreads.com/user/show/51556502-yeranouhi

Scrie un comentariu