Un strop de viață pentru părinți #80


Când trebuie să-ți spui adevărul ție însuți (scenarii interne) & Epilog

Dacă vrei să crești roadele vorbelor bune în viața ta, trebuie să le plantezi mai întâi în interior.

Scenarii interne:

Pot face asta, pentru că Dumnezeu mă ține!

Dacă gândurile tale te rănesc, cuvintele tale îi vor răni pe ei. Așa că planifică-ți cuvintele pentru ei, scriindu-ți cuvintele pe care ți le spui ție însuți. Cuvintele interne alese cu grijă vor influența cuvintele rostite.

„Încearcă din nou.”

„Vă ofer ocazia să o luăm de la capăt. Hai să vedem dacă putem să apăsăm butonul de repornire al zilei și să fie mai bine.”

Pentru că Domnul le permite copiilor Săi să „mai încerce o dată”, cu ajutorul Duhului Sfânt, le pot permite și eu copiilor mei să „mai încerce o dată” cu ajutorul meu.

Alege Cuvântul atunci când îți alegi cuvintele.

Doamne, când sunt obosit și copleșit, Tu aduci noi îndurări și har. Așa vreau să fiu și eu. Dar cum pot să fiu ca Tine dacă nu rămân în Tine, și Tu în mine, și dacă Cuvintele Tale nu devin cuvintele mele, scenariile mele? Începe, Duhule Sfinte, cu mine. Schimbă-mă. În numele lui Isus, amin.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: