Un strop de viață pentru părinți #62


În timpul luptelor de la ora de culcare

Scenariu pentru părinți:

„Spune-mi două lucruri speciale pe care ți le-ai dori de la mine în seara asta. O scărpinare pe spate și un cântec? Sau un capitol din cartea ta și o scurtă discuție? Alege două lucruri și apoi vin lângă tine.”

„Poți să-mi spui două lucruri frumoase și grozave pe care deja le-ai primit de la mine azi? Înainte să vin să te învelesc, aș vrea să aud ce alte lucruri am făcut pentru tine care te-au făcut să te simți iubit.”

Câteodată luptele de la culcare sunt lupte pentru că le lăsăm noi să fie.

Doamne, Îți mulțumesc pentru felul blând în care mă tratezi, în ciuda indisciplinei mele. Tu nu obosești să-mi oferi har și vreau să fiu mai mult ca Tine când e ora de culcare. Ajută-mă să înțeleg cum să comunic cu copiii mei când se lasă seara. Ce consecințe naturale îi vor ajuta să învețe să asculte de mine la culcare și cum pot să continui să spun „da” în dragoste, în loc să spun „nu” cu mânie? Tu ești exemplul meu de părinte iubitor, Doamne. Îți mulțumesc.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: