Un strop de viață pentru părinți #61


Când fac crize din cauza temelor

Când controlăm în cele mai mici detalii viețile copiilor noștri, nu îi pregătim să se descurce singuri în viață.

Nu e viața noastră, este a lor. Ei trebuie să învețe pentru propriul beneficiu, nu pentru al noastru. Asta nu are de-a face cu noi. Creșterea copiilor nu e despre noi.

Slujba noastră este să fim partenerii lui Dumnezeu îi a-i ajuta să se îndrepte în direcția cea bună în călătoria lor spre descoperirea planului bun al lui Dumnezeu.

Scenariu pentru părinți:

„Astea sunt temele tale, notele tale, viața ta. Asta nu e tema mea. Ești binevenit să mă rogi să te ajut cu temele, dar nu te aștepta să te fac eu să le faci, pentru că nu sunt ale mele.”

Doamne, te rog arată-mi care este modul în care învață cel mai bine copiii mei. Crește în ei o pasiune pentru învățătură care să dureze toată viața! Dă-mi cuvintele potrivite cu care să-i încurajez, și nu să-i disprețuiesc. Îi binecuvântez și Îți mulțumesc pentru faptele bune pe care le ai plănuite pentru ei. Vreau să fiu partenerul Tău în a-i călăuzi pe calea pe care trebuie să meargă. În numele lui Isus, amin.

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: