Un strop de viață pentru părinți #58


Când copilul tău comentează și îți dă replica

A le da copiilor noștri un anumit control nu înseamnă că ni-l pierdem pe al nostru.

Dacă suntem interesați mai mult de cât de bine ni se supun, chiar și atunci când nu sunt de acord cu noi, decât de a-i învăța să comunice cu respect, s-ar putea să ratăm o ocazie minunată de învățare.

Haideți să le permitem copiilor noștri să gândească critic și să vorbească logic, mai degrabă decât să fie stăpâniți de emoții. A-i învăța să vorbească cu noi înlătură nevoia lor de a ne da replica.

Tată, eu pot veni la Tine oricând să-ți vorbesc despre orice și Tu mă auzi, chiar dacă sunt dură și necioplită în vorbele mele. Mă mângâie faptul că pot să apelez la Tine și la bunătatea Ta. Ajută-mă să fiu și eu întotdeauna rezonabilă cu copiii mei. Ajută-mă să fiu chiar extravagantă în disponibilitatea mea de a le auzi inimile, așa cum Tu ești generos față de mine când strig la Tine. Fă ca inima mea de părinte să semene mai mult cu a Ta, Doamne! Și, Tată, fă ca în familia noastră să crească respectul reciproc. Ajută-ne să ne folosim limba ca să ne onorăm și să ne binecuvântăm unii pe alții din ce în ce mai mult zi de zi. Ajută-mă, ca părinte, să-mi învăț copiii să comunice în moduri corespunzătoare și binecuvântează casa noastră cu pace. În numele lui Isus, amin!

Amber Lia și Wendy Speake, Parenting Scripts

Autor: Irina Trancă

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a unui Master în Teoria şi Practica Editării, am fost voluntar la RVE Bucureşti din 2006 și am fost redactor angajat între anii 2016-2020. Printre autorii mei creştini preferaţi se numără Michael Card, Max Lucado, C.S. Lewis, Philip Yancey și Ruth Chou Simons; mă pasionează literatura pentru copii, romanele istorice, cărțile despre cărți și legătura dintre artă și credință, Japonia și modul în care frumusețea ne apropie de Dumnezeu. Sunt căsătorită și, din 2015, sunt și mama unui băiat, Mihai, pe care doresc să îl cresc cititor. Dacă vreți să fiți la curent cu ce citesc, mă găsiți pe Goodreads.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: